Hronika

Izgorjela štala osmočlane porodice: Unuka primijetila požar, komšije nemoćne

Izgorjela štala osmočlane porodice: Unuka primijetila požar, komšije nemoćne
Foto: Srna | Izgorjela štala osmočlane porodice: Unuka primjetila požar, komšije nemoćne

VLASENICA - U požaru na imanju porodice Stanić u selu Grabovica u opštini Vlasenica izgorjela je štala sa više od 1.000 bala sijena, muzilice i sav alat koji je bio u objektu.

Domaćin Rajko Stanić rekao je novinarima da je unuka primijetila požar koji je zahvatio krov štale, te da su pokušali uz pomoć komšija da gase vatru, ali su odustali nakon što su vidjeli da gori električna instalacija i da se plamen brzo širi.

On je naveo da su juče na teren nakon njegovog poziva oko 13.30 časova izašli policija i vatrogasci, i da je požar ugašen za manje od pet časova.

"U domaćinstvu nas živi osmoro, ja, sin, snajka i petoro unučića. Bavimo se poljoprivredom, obrađujemo više od 200 dunuma zemlje. Imamo sedam krava, jednu junicu, 20 ovaca, i velika je sreća što je stoka bila na ispaši", rekao je Stanić, prenosi Srna.

Foto: Srna
Foto: Srna

Stanić je zahvalio svima koji su učestvovali u gašenju požara, kao i načelniku Miroslavu Kraljeviću za kojeg je rekao da je uvijek spreman da pomogne u nevolji, te predsjedniku Skupštine opštine Goranu Đuriću koji je posjetio porodicu.

Višečlana porodica suočava se sa teškom finansijskom situacijom, ali se nadaju da će loš period da prebrode uz pomoć humanih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije