Hronika

Imao 4 promila u krvi: Vozač bečkog autobusa porijeklom iz BiH izazvao udes

Imao 4 promila u krvi: Vozač bečkog autobusa porijeklom iz BiH izazvao udes
Foto: Screenshot/oe24.at | Imao 4 promila u krvi: Vozač bečkog autobusa porijeklom iz BiH izazvao udes

BEČ – Vozač autobusa bečkog javnog prevoza, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, sinoć je u stanju teške alkoholisanosti napravio udes u Herta-Firnberg štrase u Beču, pokupivši dva parkirana automobila.

Austrijski mediji prenose izjave očevidaca koji su i zvali policiju. Jedan od stanovnika ovog dijela Beča kaže da je sve posmatrao: „Bilo je zaista nevjerovatno. Samo je odjednom udario u automobile, koji su lančano udarali u druge automobile“, rekao je on.

Inače, policija je vozača našla unutar autobusa koji je vozio na liniji 16A. Jedina srećna okolnost jeste da u autobusu u tom momentu nije bilo putnika. Sam vozač nije znao da objasni kako je došlo do udesa.

Očevidac kaže da je vozač bio toliko pijan da nije mogao da stoji na nogama: „Jasno se vidjelo da ne može da hoda. Dva policajca su ga pridržavala, a on je na kraju sjeo na trotoar“, rekao je očevidac. Analizom je utvrđeno da je imao skoro četiri promila alkohola u krvi, a mediji prenose da je i 3,5 može biti fatalno po čovjeka. Policija mu je odmah oduzela vozačku dozvolu i napisala prijavu.

Navodno, vozač se tokom udesa povrijedio, a do udesa je došlo jer je pijan pokušavao da dohvati svoj ruksak koji se nalazio iza sjedišta. U tom momentu je u potpunosti izgubio kontrolu nad autobusom i udario parkirana vozila.

Njegov poslodavac „Wiener Lokalbahnen“ je saopštio da je riječ o austrijskom državljaninu, ali porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

„Naravno, slijedi mu otkaz, uz poštovanje svih odredbi iz ugovora o radu. Nikada ga nismo vidjeli u takvom stanju. Zaista ne znamo šta mu je bilo. Potpuno smo šokirani, jedina sreća da nije bilo putnika u autobusu“, rekao je Mihael Unger, portparol kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije