Hronika

Hapšenje u Gradišci: Državljanin Turske krijumčario 23 migranta

Hapšenje u Gradišci: Državljanin Turske krijumčario 23 migranta
Foto: Granična policija BiH | Hapšenje u Gradišci: Državljanin Turske krijumčario 23 migranta

GRADIŠKA – Pripadnici Granične policije BiH iz Gradiške juče su uhapsili državljanina Turske nakon što je pokušao krijumčariti 23 migranta.

Iz Granične policije BiH su saopštili da su njihovi pripadnici iz Gradiške juče uhapsili državljanina Turske nakon što je spriječen u krijumčarenju 23 osobe afroazijskog porijekla.

"Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom vozila mercedesa u graničnom pojasu na području Gradiške. Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Sirije (21) i Egipta (2). O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijem su nalogu privremeno oduzeti dokazni materijali, dok će osumnjičeni državljanin Turske, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba, biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH", naveli su iz Granične policije BiH.

Dodaje se da su uz navedeno, pripadnici ove jedinice 20. septembra spriječili krijumčarenje deset državljana Sirije, takođe, u graničnom pojasu na području Gradiške.

"U vezu s ovim krijumčarenjem se dovodi državljanin BiH koji je migrante krijumčario u mercedesu. Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, protiv osumnjičenog vozača bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba.  O ovim događajima obaviješteni su i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji će nastaviti daljnji rad nad migrantima", istakli su iz Granične policije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije