Hronika

Gradonačelnik Bosanske Krupe nakon ubistva policajca: Šokirani smo

Gradonačelnik Bosanske Krupe nakon ubistva policajca: Šokirani smo
Foto: Screenshot/Dnevni avaz/Klix | Gradonačelnik Bosanske Krupe nakon ubistva policajca: "Šokirani smo"

U Bosanskoj Krupi je sinoć maloljetnik (15) ubio policajca i još jednog ranio, a ubrzo nakon što je došlo do ovog napada medijima se obratio gradonačelnik ovog grada Armin Halitović.

Halitović je imao poruku za građane Bosanske Krupe, ali i napomenuo da je ovo "incidentna situacija" za ovaj grad.

"Šta god da kažemo za ovo što se desilo u Bosanskoj Krupi je i malo i puno. Mi smo jedan toleratan i miran grad, i ovo što se desilo nas je sve zaista šokiralo. Jednostavno ne možemo da vjerujemo da se to desilo u Bosanskoj Krupi, jer ovo je grad u kojem nema nekih većih problema", istakao je Halitović.

Pored toga, rekao je i da se nada da će nadležni uraditi svoj dio posla i da će se provesti sve moguće istrage o ovom događaju.

"Ja pozivam i građane da ostanu mirni i da ne podliježu bilo kakvim pričama, kojih će sigurno biti. Pozivam ih da prate portale umjereno i da sve komentare koji se daju na ovakvu strašnu stvar, koji znaju biti zlonamjerni, uzimaju s rezervom", dodao je, prenosi Klix.

Halitović je rekao i da je riječ o "nenormalnim okolnostima", te se obratio i porodicama žrtava.

"Izražavam sućut porodicama stradalih i drugom policajcu želim brz oporavak", dodao je gradonačelnik Bosanske Krupe.

Na pitanje o tome šta očekuje u narednim danima, Halitović kaže kako će biti "turbulentno", ali i podsjeća da "ovakve situacije u Bosanskoj Krupi nije bilo i nadam se da više nikada neće biti."

Podsjetimo, maloljetnik (15) je sinoć u policijskoj stanici ubio jednog policajca i teško ranio drugog. Ubijen je Ozren Maran iz Novog Grada, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe.

Ubica je uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije