Hronika

Gojković, Bašević i ostali predati tužiocu: Hoće li im biti predložen pritvor?

Gojković, Bašević i ostali predati tužiocu: Hoće li im biti predložen pritvor?
Foto: Srna/Arhiva | Gojković, Bašević i ostali predati tužiocu: Hoće li im biti predložen pritvor?

ISTOČNO SARAJEVO – Strahinja Bašević, vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac, Slaven Gojković, bivši direktor Šuma Republike Srpske, Mladen Lakić, vršilac dužnosti direktora ŠG "Sjemeć" Rogatica, Janko Golijanin, bivši v. d. direktora ŠG "Visočnik" Han Pijesak i Lazo Čarkić kao v. d. direktora ŠG "Panos" Višegrad, predati su postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Tužilac će ih danas ispitati, a nakon toga donijeti odluku o njihovoj daljoj sudbini.

"Svih pet uhapšenih tokom dana će biti ispitani od strane postupajućeg tužioca.Svi se terete za zloupotrebu položaja, a postupajući tužilac će nakon ispitivanja i prikupljanja svih materijala i dokaza odlučiti da li će biti postavljen prijedlog za određivanje pritvora Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu", rekao je Neven Kramer, portparol OJT Istočno Sarajevo.

Kramer nije mogao novinarima da odgovori detaljnije o tome za šta se konkretno terete osumnjičeni, odnosno o krivičnim djelima za koja se sumnjiče.

"Za sada samo mogu toliko da kažem da se terete da su zloupotrijebili službeni položaj i ovlašćenja tokom 2020. godine. Iskoristili su vrijeme pandemije na način da nisu koristili Zakon o javnim nabavkama BiH, a detaljnije ćemo narednih dana o tome", naveo je Kramer.

Podsjetio je da tužilac ima 24 časa da odluči o daljim koracima, odnosno da li će predložiti mjeru pritvora ili ne.

"Tužilac ima svojih 24 sata, a onda sud može imati eventualno svojih 24 sata da odluči o prijedlogu", kazao je Kramer.

Podsjetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u jučerašnjoj akciji uhapsili su četiri bivša i sadašnja direktora u Šumama Republike Srpske, dok im je Strahinja Bašević pobjegao.

Međutim, Bašević se rano jutros u pratnji advokata predao tužilaštvu, a nakon toga je odmah uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije