Hronika

Ermin Porić izjasnio se da nije kriv za strijeljanje pripadnika VRS

Ermin Porić izjasnio se da nije kriv za strijeljanje pripadnika VRS
Foto: Sud BiH | Ermin Porić izjasnio se da nije kriv za strijeljanje pripadnika VRS

SARAJEVO - Nermin Porić, bivši komandir Vojne policije Armije RBiH, optužen da je učestvovao u odvođenju i strijeljanju pripadnika Vojske Republike Srpske u ljeto 1995. na području Bosanske Krupe, izjasnio se danas da nije kriv.

Porić je optužen da je učestvovao u odvođenju i strijeljanju jednog broja od najmanje 25 zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske, piše Birn, prenosi Srna.

Na teret mu je stavljeno i da je, kao nadređeni, znao da pripadnici Vojne policije vrše nezakonita odvođenja i ubistva zarobljenika, a ništa nije preduzeo da ih spriječi i kazni.

Sudija za prethodno saslušanje Šaban Maksumić naglasio je da je optuženi obavezan da prijavljuje svaku promjenu adrese u toku postupka, posebno jer je nastanjen u Austriji.

Za ovaj zločin je pred Sudom BiH u toku suđenje Senadu Bužimkiću i još sedmorici nekadašnjih pripadnika 511. brigade Armije RBiH.

Tužilac Marijana Čobović je izjavila da će predložiti spajanje ova dva predmeta, na što joj je sudija rekao da to može uraditi nakon što počne suđenje optuženom.

Početak suđenja Poriću, optuženom za zločine protiv zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske, biće naknadno zakazan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije