Hronika

Drogirani vozač, porijeklom iz BiH, osuđen u Australiji

Drogirani vozač, porijeklom iz BiH, osuđen u Australiji
Foto: Screenshot/starcommunity.com.au | Ilustracija

HEMPTON PARK – Ilija Stojanović (35), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a nastanjen u australijskom Hempton Parku, osuđen je na četiri godine zatvora zbog teškog udesa koji je skrivio pod dejstvom narkotika.

Naime, on je novembra, 2023. godine u ukradenom jeep cherokee-iju bježeći od policije napravio nekoliko prekršaja, da bi se na kraju zaustavio tako što je udario u dva automobila koja su stajala na semaforu.

Sutkinja Kler Kvin rekla je da je sva sreća da učesnici ovog teškog udesa nisu teže povrijeđeni, jer Stojanović niti u jednom momentu nije kočio, a na jednom dijelu puta je vozio i 170 km/h.

Čak i kada je udario u automobile na semaforu, Stojanović je izašao iz auta i počeo da bježi, ali su ga policajci konačno sustigli i uhapsili.

S obzirom da je hospitalizovan sa teškim povredama, tokom boravka u bolnici Stojanović je bio pozitivan na metamfetamin.

Inače, policija je u ukradenom džipu pronašla još droge, pištolj i municiju.

Tokom suđenja moglo se čuti da je Stojanović koristio narkotike još od rane mladosti, jer je bio traumatizovan ratom u BiH, odakle je njegova porodica izbjegla.  Navodno, porodica Stojanović se doselila 2000. godine, bez skoro igdje ičega. Ni jezik nisu znali.

Sutkija Kvin je rekla da teško djetinjstvo ne može biti izgovor za njegovo svakodnevno konzumiranje sintetičkih droga.

Ona je dodala da sumnja da će on uspjeti da prevaziđe ovu ovisnost, a jedino bi mu zatvor pomogao u tome.  Pored kazne od četiri godine zatvora, zabranjeno mu je da sjeda za volan narednih pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije