Hronika

Drama u Kupresu: Tokom bjekstva probio policijsku blokadu, pao kod crkve

Drama u Kupresu: Tokom bjekstva probio policijsku blokadu, pao kod crkve
Foto: Nezavisne/Arhiva/Ilustracija | Drama u Kupresu: Tokom bjekstva probio policijsku blokadu, pao kod crkve

KUPRES - Prava drama odvijala se danas kod Kupresa, kada je vozač kombija probio policijsku blokadu koja mu je bila postavljena, ali je nešto kasnije uhapšen nekoliko stotina metara od crkve kod koje se zaustavio.

Radilo se, naime, o policijskoj potjeri za kombijem koji se oglušio na naredbe policije da se zaustavi, da bi mu na području Kupresa bila postavljena blokada na putu.

"Dojavu su primili službenici Policijske stanice Tomislavgrad da se iz smjera Posušja prema Tomislavgradu kreće kombi 'mercedes' bh. registracijskih tablica i da postoji sumnja da je tim vozilom na područje Posušja dovezen veći broj migranata. Policajci su ga pokušali zaustaviti na samom ulazu u Tomislavgrad, ali vozač ih je uočio i okrenuo se nazad i krenuo prema Kupresu. Tamo mu pripadnici Policijske stanice Kupres postavljaju blokadu koja se sastojala od dva policijska vozila", rekao je portparol MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak.

Kombi je, međutim, uspio probiti blokadu, uzrokujući značajnu štetu na policijskim vozilima, ali je vozač nastavio dalje.

"Uputio se u smijeru Šipova. Nedugo nakon što je probio blokadu, nekih tri do četiri kilometra dalje kombi je sišao s ceste u dvorište jedne crkve gdje je takođe napravio materijalnu štetu. Vozač se nakon toga dao u bijeg no uhapšen je nekoliko stotina metara dalje i sproveden u službene prostorije", dodao je Vrdoljak.

Prema posljednjim informacijama, osim štete, nema prijavljenih povreda. Dok se ne završi uviđaj i ne uklone policijska vozila, saobraćaj na tom dijelu magistralnog puta je obustavljen, javlja Klix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije