Hronika

Detalji užasa: Vozač koji je pokosio roditelje i djecu imao 1,7 promila

Detalji užasa: Vozač koji je pokosio roditelje i djecu imao 1,7 promila
Foto: Facebook | Detalji užasa: Vozač koji je pokosio roditelje i djecu imao 1,7 promila

VIR - Mladić (29) koji je noćas na Viru u Hrvatskoj automobilom pokosio supružnike i troje djece, a usljed čega je žena poginula, imao je 1,75 g/kg alkohola u organizmu, te je uhapšen.

"Nad vozačem je u toku kriminalističko istraživanje", saopštila je Policijska uprava zadarska.

Kako dodaju, prema rezultatima uviđaja, nesreća se dogodila sinoć oko 23.40 u Ulici put lozica kada je vozač automobila zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju te vidljivosti (noć) puta izgubio kontrolu nad vozilom te sišao na desnu stranu kolovoza.

Usljed toga, dodaje se, desnim točkom silazi van kolovoza, gdje najprije udara u kamenje, a potom automobilom nalijeće na pješake.

"Nakon udara u pješake, koji su od siline udarca odbačeni van kolnika, vozilo se prevrnulo. U trenutku prometne nesreće pješaci su se kretali uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta", istakli su iz Policijske uprave zadarske.

Od posljedica nesreće na mjestu je preminula hrvatska državljanka od 24 godine. Njen suprug i djeca su povrijeđeni.

"Druge osobe, jedna odrasla i troje djece su zbog povreda upućeni na pružanje ljekarske pomoći u OB Zadar, gdje su kod hrvatskog državljana (28) te dvoje djece konstatovane teške, a kod jednog djeteta lake ozljede", naveli su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije