Hronika

Četvoro uhapšenih zbog šumske krađe

Četvoro uhapšenih zbog šumske krađe
Foto: Freepik | Četvoro uhapšenih zbog šumske krađe kod Gradiške

GRADIŠKA - Četiri osobe su uhapšene zbog šumske krađe kod Gradiške, a pretresom kuće jedne od njih pronađeno je i oružje.

"Policijski službenici Policijske uprave Gradiška su 10.10.2024. godine lišili slobode lice inicijala F. J. iz Banja Luke, zbog sumnje da je počinilo  krivična  djela Šumska krađa i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", stoji u saopštenju Policijske uprave Gradiška.

Kako ističu, Policijskoj stanici Nova Topola, 04. septembra je od strane oštećenog prijavljeno da je nepoznato lice ili više njih, otuđilo veću količinu stabala bukve u šumi u mjestu Gornja Jurkovica, grad Gradiška.

"Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da su izvršioci krivičnog djela Šumska krađa lica S. V., D. R. i D. R. iz Mišinog Hana, koji su lišeni slobode 02.10.2024. godine. Daljim radom policijskih službenika utvrđeno je da su navedena lica, zajedno sa licem F. J. iz Banjaluke izvršili sječu u dvije šume u mjestu Gornja Jurkovica, grad Gradiška te tom prilikom otuđili preko 100 stabala bukve i hrasta ili ukupne bruto mase preko 100 kubnih metara", navode iz policije.

U saopštenju se dalje navodi da su policijski službenici PU Gradiška u saradnji sa policijskim službenicima PS Potkozarje, 10.10.2024. godine u mjestu Šimići, grad Banjaluka, izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi F. J. iz Banja Luke, te su tom prilikom pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela kao i određena količina oružja i municije.

"O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Šumska krađa protiv S. V, D. R, D. R. i F. J, dok će izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija protiv lica F. J. podnijeti PS Potkozarje", dodaju iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije