Hronika

Bračni par Matković braniće se sa slobode, ponovo uzburkana javnost

Bračni par Matković braniće se sa slobode, ponovo uzburkana javnost
Foto: Ustupljena fotografija | Bračni par Matković braniće se sa slobode, ponovo uzburkana javnost

TREBINJE - Bračni par Matković iz Trebinja, za koji se još utvrđuje ko je od njih dvoje vozio automobil marke mercedes kada je 15. jula naveče teško povrijeđen, a od posljedica nakon dva dana i preminuo motociklista Dušan Kisa, saslušani su u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, ali im nije određen pritvor.

Njima je okružni javni tužilac odredio mjeru oduzimanja putnih isprava i mjeru zabrane napuštanja Bosne i Hercegovine, a danas u toku dana će biti pušteni kući i braniće se sa slobode, potvrđeno je u Tužilaštvu.

Radoje Matković je lišen slobode juče u toku dana, a nakon njega i njegova supruga Slavica u večernjim satima, pa su do danas zadržani u prostorijama Policijske uprave Trebinje, odakle su jutros predati tužilaštvu uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Suprugu se stavlja na teret ugrožavanje javnog saobraćaja, po članu 402, stav 4, a suprugu Slavicu terete za navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, član 351, stav 1, jer se sumnjiči da je lažno svjedočila da je vozila ona.

"Oba supružnika su ispitana u svojstvu osumnjičenih kod postupajućeg tužioca, a bio je prisutan i njihov branilac, gdje im je sudija odredio oduzimanje papira i mjere zabrane kretanja, a danas u toku dana će biti pušteni kući", rečeno je u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

Ovakva odluka je ponovo uzburkala trebinjsku javnost, a naročito porodicu pokojnog Kise, u kojoj su samo kratko kazali: "Zatečeni smo, ali vjerujemo u pravdu".

Ovakav slijed događaja praktično znači da je tek sada otvorena istraga prema Radoju Matkoviću, jer su se do sada zvanične sumnje odnosile samo na njegovu suprugu Slavicu, za koju bi trebalo da bude pokrenut drugi postupak, tako da i javnost cijele Hercegovine i porodica pokojnog Dušana Kise očekuju suđenje oboma.

Na konačno podizanje optužnice će se, očigledno, još dugo čekati jer se još sakupljaju dokazi, poput nalaza vještaka, od kojih je zasad stigao samo onaj koji se odnosi na DNK iz Beograda, ali se vještačenje slovenačkog vještaka još čeka, tako da je početak potpuno neizvjestan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije