Hronika

Bivši direktor Zavoda distrofičara prijavljen tužilaštvu

Bivši direktor Zavoda distrofičara prijavljen tužilaštvu
Foto: NN Arhiva | Bivši direktor "Zavoda distrofičara" prijavljen tužilaštvu

BANJALUKA - Željko Ubiparip, bivši direktor Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida u Banjaluci - Zavod distrofičara, prijavljen je Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je zloupotrebama oštetio radnike za 135.990 KM, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Kao saznajemo terete ga da radnicima nije isplatio plate i doprinose te je pronevjerio novac koji su oni uplaćivali u Fond solidarnosti Republike Srpske.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, terete ga da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i povreda osnovnih prava radnika.

"Lice Ž. U. sumnjiči se da je krivična djela počinilo od 19. februara 2015. do 18. maja 2022. godine kao odgovorno lice akcionarskog društva u Banjaluci, neizvršenjem svoje službene dužnosti lice Ž.U. je radnike uskratilo za doprinose i primanja, te nenamjenski potrošilo novac koji su oni uplaćivali u Fond solidarnosti Republike Srpske. Na taj način je pričinilo štetu radnicima od oko 135.990 KM",  saopšteno je iz policije.

Podsjećamo, Ubiparip je dao ostavku na mjesto direktora Zavoda distrofičara nakon protesta nezadovoljnih radnika u aprilu 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije