Hronika

Beograđanka povrijeđena na Tari stabilno

Beograđanka povrijeđena na Tari stabilno
Foto: Srna | Beograđaka povrijeđena na Tari je stabilno

BANJALUKA - Beograđanka J. V. (37), koja je teško povređena na Tari pošto joj se prevrnuo čamac tokom rafting spusta, u stabilnom je stanju, ali je i dalje priključena na aparat za disanje, saopšteno je danas iz Univerzitetske bolnice Foča.

Ona je u Univerzitetsku bolnicu primljena juče s teškim oštećenjem pluća i pothlađena, pošto je plutala oko kilometar i po na talasima Tare.

U Policijskoj upravi Foča Srni je rečeno da je grupa turista iz Srbije na rafting došla u sopstvenoj režiji, sa svojim čamcem kojim je upravljao licencirani skiper iz Pančeva, čiji su inicijali N. M. (36).

U čamcu se nalazilo sedam turista i svi su ispali u Taru pri prevrtanju čamca na jednom od njenih bukova, a J. V. je plutala oko kilometar i po, rekli su u policiji.

Predsjednik fočanskog Udruženja rafting klubova "Tara i Drina" Zdravko Matović rekao je da je grupa turista iz Srbije na Taru došla crnogorskom stranom i da su startovali sa mjesta Brštanovica, što fočanski rafting klubovi u ovo doba godine, kada je visok nivo rijeke, izbjegavaju, već koriste kraću relaciju i kreću sa Graba.

Naveo je da se čamac prevrnuo na najopasnijem buku Borovi i da je djevojka plutala sve do Graba, gdje su je uočili fočanski rafteri.

"Skiperi iz Rafting centra 'Drina-Tara', kojima ovom prilikom zahvaljujem, primjetili su da niz bukove pluta djevojka sa glavom u vodi. Gurnuli su čamac u vodu i, prema mojim saznanjima, izvadili su je Dejan Radović i Ðoko Miletić, a na čamcu s njima bio je i doktor", rekao je Matović.

Na mjestu Manita vrela skiperi su iznijeli djevojku na obalu, a reanimacija je, priča Matović, trajala 25 minuta.

"Tom prilikom došli su i spasioci 'Volfa' i osoblje fočanskog Doma zdravlja, kojima, takođe, zahvaljujem, jer su uložili vanljudske napore da izvuku djevojku na naš novi put na desnoj obali Tare", rekao je Matović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije