Hronika

Banjalučkoj kladionici nije uplatio ni marku, a dobio 14.500 KM

Banjalučkoj kladionici nije uplatio ni marku, a dobio 14.500 KM
Foto: Centralna banka BiH | Banjalučkoj kladionici nije uplatio ni marku, a dobio 14.500 KM

BIJELJINA - Igrač R.V. iz Bijeljine ostvario je dobitak od 14.500 KM u sportskoj kladionici čije je sjedište u Banjaluci, iako sredstva koje je uplaćivao za klađenje, i to ukupno 10.100 KM, nisu završavala u blagajni tog preduzeća.

To se može zaključiti iz optužnice koju je Osnovni sud u Bijeljini potvrdio protiv Š.P., bivšeg radnika te kladionice, a koji je optužen da je uplate spomenutog igrača zadržavao kod sebe.

Naime, u optužnici, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, navodi se da je Š.P. radio kao poslovođa u toj kladionici, te je zadužio preko svog mobilnog telefona aplikaciju "Cico" za funkcionalni pristup podacima.

"Po prestanku radnog odnosa 31. jula 2021. godine, umjesto da aplikaciju razduži, rekao je R.V. iz Bijeljine da je i dalje radnik kladionice i da preko aplikacije koju duži može raditi uplatu novca radi učestvovanja u igrama, te da će R.V. novac biti uplaćen na blagajnu kladionice, iako je znao da više nije njen radnik", navodi se u optužnici.

U to je, dodaje se, R.V. povjerovao.

"On je na ime učestvovanja u igrama na sreću, u više navrata od 2. septembra 2021. do 16. septembra 2021. godine uplatio 10.100 KM, predavši novac lično osumnjičenom Š.P., po osnovu kojih uplata je R.V. osvario dobitak u ukupnom iznosu od 14.500 KM, koji mu je kladionica isplatila", navodi se u optužnici.

Poenta je u tome što je bivši poslovođa kladionice, kako ga terete, samo formalno uplate unosio u "Cico" aplikaciju, a novac nije predao na blagajni kladionice, nego zadržao za sebe.

"Time je optužen da je kladionicu iz Banjaluke oštetio za 10.100 KM", navodi se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije