Hronika

Banjalučanin uhvaćen kako sa displeja telefona "šmrče" drogu

Banjalučanin uhvaćen kako sa displeja telefona "šmrče" drogu
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Banjalučanin uhvaćen kako sa displeja telefona "šmrče" drogu

BANJALUKA - Banjalučka policija tokom proteklog vikenda kaznila je više osoba zbog droge, a za prvih devet mjeseci na području Policijske uprave Banjaluka evidentirana su 503 slučaja zloupotrebe opojnih droga.

Od toga je bilo 59 krivičnih djela kao i 444 prekršaja, a uhapšeno je 440 osoba i oduzete su različite vrste droga.

Naime, policija je u petak u Banjaluci na parkingu tržnog centra, oko 01,45 časova uhapsila M.V. iz Banjaluke zbog sumnje da je počinio kivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i M.R. iz Banjaluke zbog počinjenog prekršaja iz člaan 17. Zakona o javnom redu i miru.

Kod M.V. je u organizmu utvrđeno prisustvo kokaina i amfetamina, a kod M.R. kokaina. Od M.V. je oduzeta određena količina materije koja asocira na kokain.

Takođe u nedjelju oko 01,15 časova policijski službenici su u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, uočili M.P. iz Banjaluke, kako sa displeja mobilnog telefona konzumira bijelu praškastu materiju.

U organizmu mu je utvrđeno je prisustvo opojne droge amfetamin.

Takođe, juče oko 14,10 časova policija je u Ulici Cara Lazara kontrolisala smart kojim je upravljala osoba B.Ć. iz Banjaluke.

"Kontrolom je utvrđeno da navedeno vozilo nije registrovano, te da lice B.Ć. ima evidentiran dug u Registru novčanih kazni u iznosu od 2 476 KM. Lice B.Ć. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge amfetamin. Navedeno lice je lišeno slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 173. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a zbog gore navedenih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od M.P. je oduzeto vozilo", navode iz policije.

Tokom vikenda uhapšeni su i S.S. iz Laktaša, te Z.J. i I.F. iz Banjaluke.

"Kod navedenih lica pronađena je i oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu", navode iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije