Hronika

Banjalučanin osumnjičen da je tri puta pokrao gradilište

Banjalučanin osumnjičen da je tri puta pokrao gradilište
Foto: Ustupljena fotografija | Banjalučanin osumnjičen da je tri puta pokrao gradilište

BANJALUKA - Banjalučanin V.M. osumnjičen je da je u tri navrata opljačkao gradilište u Banjaluci gdje je obio sanduk i ukrao veću količinu građeviskog alata i mašina kao i da je pokrao kablove, čime je firmu oštetio za oko 8.500 KM.

Terete ga za tešku krađu i dva krivična djela krađa, a zbog tih krivičnih djela su službenici Policijske uprave Banjaluka, u ponedjeljak izvršili kriminalističku obradu nad V.M.

"V.M. se sumnjiči da je krivično djela teška krađa počinio 1. septembra ove  godine, kada je nasilno otvorilo drveni sanduk na gradilištu u Banjaluci, pronašao i ukrao veću količinu građeviskog alata, bušilica, brusilica, motornu pilu, razne kablove, čime je firmi iz Banjaluke pričinilo materijalnu štetu u iznosu od oko 7 500 KM", navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Takođe navode da je krivična djela krađa počinio 13.11.2023. i 19.09.2024. godine, kada je sa gradilišta u Banjaluci ukrao kablove ukupne vrijednosti od oko 1 069 KM.

Tokom kriminalističke obrade od V.M. su uz potvrdu oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navednih krivičnih djela i to: bušilica sa čekićem marke "Bosch" brusilica marke "Daewoo", produžni kablovi i ključevi za šarafe.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv Banjalučanina slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije