Hronika

Banjalučanima Sumonji i Paniću predložen pritvor

Banjalučanima Sumonji i Paniću predložen pritvor
Foto: Dražan Pozderović | Banjalučanima Sumonji i Paniću predložen pritvor

​BANJALUKA - Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja Banjalučana Vladimira Sumonje (34) i Luke Panića (27), predložio im je mjeru pritvora.

Oni su kako smo pisali uhapšeni u ponedjeljak nakon što su tokom bijega od policije udarili u njihove automobile, te pokušali baciti vrećicu sa kokainom u Vrbas.

Sumonja je odbio naredbu policije da zaustavi audi, i tom prilikom je dodao gas te oštetio dva policijska vozila.

Nakon toga se zajedno sa Panićem, dao u bijeg prema rijeci Vrbas, gdje su pokušali baciti vrećicu sa kokainom, ali su obojica uhapšeni.

Tokom pretresa pronađena je droga kokain i marihuana.

Sumonju terete da je počinio krivično djelo neovlaštena porizvodnja i promet opojnih droga i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Panića osim za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga terete i za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Kako navode iz Tužilaštva, sumnjiče ih da su u toku 2024. godine pa do dana 02.09.2024. godine, neovlašteno radi prodaje držali i prenosili supstance koje su proglašene za opojne droge.  

"U banjalučkoj Ulici Kozarska prvoosumnjičeni je u ponedjeljak napao policijske službenike MUP-a RS, koji su u to vrijeme bili na dužnosti i preduzimali službenu radnju zaustavljanja i kontrole vozila na način da je svojim vozilom kojim je upravljao udario u službeno vozilo MUP-a RS, a drugoosumnjičeni je upotrebom sile, odnosno fizičke snage sprečavao policijske službenike MUP-a RS u preduzimanju radnji dokazivanja", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva, ometanja krivičnog postupka uticajem na svjedoke, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnom suda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije