BiH

BHI tvrdi da je pucano na kuću njihovog kandidata (VIDEO)

BHI tvrdi da je pucano na kuću njihovog kandidata (VIDEO)
Foto: Screenshot/Facebook | BHI tvrdi da je pucano na kuću njihovog kandidata (VIDEO)

ZENICA - Bosanskohercegovačka inicijativa (BHI) koju predvodi Fuad Kasumović na svom Facebook kanalu objavila je snimak pucnjave na kuću njihovog kandidata za gradsko vijeće u Zenici.

Iz stranke tvrde da iza pucnjave stoji SDA.

"Da zenička SDA ne bira sredstva kojima bi izrazili evidentnu nervozu uoči poraza na izborima u nedjelju, 6. oktobra svjedoči zabrinjavajući incident koji se dogodio sinoć nakon predizbornog skupa koji su organizirali u Šerićima kod Zenice, upravo onom mjestu gdje su nekada okretali vola za Bakira Izetbegovića. Sve to uslijedilo je nakon što su dobili rezultate istraživanja prema kojima SDA, neupitno, gubi izbore u Zenici po peti put od BHI-KF, zbog čega su, vidno nervozni, odlučili pokazati kako su spremni ubijati ženu i djecu samo da zastraše sve one koji nisu zeleni", navode iz stranke.

Naime, kako dalje ističu, "nakon što su uvidjeli da im njihov radikalizam, zloupotreba rahmetlija, vrbovanje i iskorištavanje vjere u predizborne svrhe ipak ne donose ništa dobro te da nesporno ponovo gube izbore, odlučili su se svoj bijes ispoljiti na veoma opasan, radikalan i bezobrazan način – pucnjavom".

Dodaju da je sinoć ispred kuće Edina Čelenke, kandidata Bosanskohercegovačke inicijative - Kasumović Fuad za Gradsko vijeće Zenice, zaustavila kolona vozila sa SDA zastavama i obilježjima, a zatim su pucali iz vatrenog oružja u pravcu njegove kuće.

"Da se ne radi o plinskom oružju nego vatrenom potvrđuju to videonadzor i fotografije čahura, ali i da se radi o namjernom i svjesnom ugrožavanju sigurnosti porodice Čelnka. Srećom, izbjegnuta je tragedija, posebno ako se uzme u obzir da se za vrijeme pucnjave ispred kuće nalazila ženska osoba i maloljetno dijete koji su mogli nevini nastradati", navode iz partije.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama" iz MUP-a ZDK, njima je pucnjava prijavljena u utorak, petnaest minuta poslije ponoći.

"Osoba Č.E. je prijavila da je u 19:50 časova došlo do upotrebe vatrenog oružja prilikom prolaska kolone vozila pored njegove kuće u Šerićima, a dežurni tužilac odmah ujutru je izašao na teren i započeo uviđaj", kazao je Samir Valentić, portparol MUP-a ZDK.

Navode da su pronađeni i izuzeti određeni dokazi, koji će biti predmet vještačenja, a sve će, ističe, rezultirati podnošenjem izvještaja Kantonalnom tužilaštvu ZDK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije