Hronika

Austrijski pčelari traže pravdu na sudu: Platili 50.000 evra, a nisu dobili opremu iz BiH

Austrijski pčelari traže pravdu na sudu: Platili 50.000 evra, a nisu dobili opremu iz BiH
Foto: Screenshot/bvz.at | Autrijski pčelari traže pravdu na sudu: Platili 50.000 evra, a nisu dobili opremu iz BiH

BEČ - Krajnje neobičan slučaj našao se ove sedmice pred austrijskim sudom, kada je grupa pčelara tužila vlasnika kompanije iz južnog Burgenlanda jer im nije isporučio opremu koju su platili više od 50.000 evra.

Riječ je o 16 prevarenih austrijskih pčelara, a naručena oprema je trebala da bude dopremljena iz Bosne i Hercegovine. Vlasnik austrijske kompanije, koji se ove sedmice pojavio pred sudom, iako je djelomično priznao krivicu, sve ostalo je svalio na svoje bh.partnere.

On je optužen za tešku komercijalnu prevaru, iako njegov advokat tvrdi da se on nijednog momenta nije htio obogatiti od para prevarenih pčelara.

On je pred sudijom i sam priznao da je jedan od suvlasnika kompanije u BiH, koja je trebala da isporuči robu. Ali, njegovi partneri nisu bili tako ažurni. On je čak rekao da je u više navrata bio u BiH, i da određene stvari nisu štimale u toj firmi.

“Radnici bi radili samo kad bi znali da ja dolazim”, rekao je on na sudu.

Optuženi je rekao da priznaje štetu koja je nastala kupcima koji nisu dobili opremu, ali da još uvijek nije kompenzovao nikog od njih, jer to trenutno nije moguće. Naime, i on sam je u teškoj situaciji i radi kao građevinac za 1200 evra mjesečno. Takođe, priprema se da preda dokumentaciju za pokretanje stečajnog postupka svoje firme.

Inače, tužilac je zahtijevao da se na naredno ročište pozovu i njegovi poslovni partneri iz Bosne i Hercegovine, u svojstvu svjedoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije