Hronika

"Arkanu" predložen pritvor zbog razbojništva u Banjaluci

"Arkanu" predložen pritvor zbog razbojništva u Banjaluci
Foto: Printscreen/ATV | "Arkanu” predložen pritvor zbog razbojništva u Banjaluci

BANJALUKA – Nakon ispitivanja Ranka Marjanovića (39) zvanog Arkan, osumnjičenog za razbojništvo u Banjaluci, tužilac je za njega predložio pritvor.

Naime, Banjalučka policija uhapsila je Marjanovića zbog sumnje da je počinio razbojništvo odnosno napao i opljačkao oca svoje djevojke, nakon čega mu je predložen pritvor.

On je  nakon hapšenja, u utorak naveče  sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka,  a nakon isptivanja, postupajući tužilac mu je predložio mjeru pritvora.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je saopšteno da je tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, a o prijedlogu će odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Marjanovića terete da  je 17.oktobra  oko 03.30 časova došao u kuću oštećenog T.Đ., tražeći novac.

Kada mu čovjek nije dao novac, uz pomoć željeznog špica namijenjenog za bušenje betona, zadao mu je više udaraca u predjelu glave.

Potom mu je ukrao i mobilni telefon i druge stvari  i pobjegao u nepoznatom pravcu.

"Na osnovu Naredbe Okružnog suda Banjaluka izvršen je pretres objekata koje koristi lice R.M., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela", saopšteno je ranije iz Policijske uprave Banjaluka.

Navodno je, kako su mediji prenijeli Marjanović bio u vezi sa kćerkom muškarca kojeg je napao i a prilikom razbojništva je bio pijan.

Žrtva je povrijeđena  i ukazana mu je ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Inače, Marjanović koji je poznat pod nadimkom Arkan i ranije je punio stupce hronike.

Ove godine je hapšen u policijskoj akciji "Stočar" zbog sumnje da je zajedno sa Radenkom Kopranovićem krao sitnu stoku i druge vrijedne predmete na seoskim imanjima.

Kako su tada navodili u PU Banjaluka  oni osumnjičeni da su od 20. maja do 13. juna ove godine na području Banjaluke, Prijedora i Mrkonjić Grada počinili više krađa u kojima su oštećenima pričinili štetu od oko 5.000 KM.

U okviru akcije izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi Kopranović i tom prilikom je pronađeno nekoliko grla stoke: tele i jagnjad, građevinska mašina, građa i cement.

Marjanović je u aprilu 2006. godine osuđen je na devet godina zatvora zbog ubistva komšije Stojana Milakovića (55), koga je 24 puta izbo nožem po grudima, trbuhu i rukama.

Zločin se dogodio na seoskom putu u Kmećanima, a motiv je bilo koristoljublje jer je Marjanović žrtvi iz džepa ukrao 54 marke.

Uz kaznu zatvora tada mu je izrečena i mera obaveznog psihijatrijskog liječenja.

On je podsjećamo  u martu 2017. godine povrijeđen kada je pijan skočio u prazan bazen i zadobio teške povrede glave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije