Hronika

Anušić i Alagić optuženi zbog kanabisa

Anušić i Alagić optuženi zbog kanabisa
Foto: Zlatan Čekić | Anušić i Alagić optuženi zbog kanabisa

BIHAĆ - Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Drage Anušića (61) i Ernija Alagića (35) iz Bihaća zbog osnovane sumnje da su se bavili prodajom opojne droge kanabis.

Općinski sud u Bihaću je na prijedlog pomenutog tužilaštva produžio mjeru pritvora Anušiću zbog postojanja opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Optužnica tereti pomenutu dvojicu da su 23. septembra 2024. godine u Bihaću, kada su uhapšeni od strane policije, posjedovali veću količinu kanabisa te da su je pakovali u manja pakovanja radi prodaje.

Tužilaštvo je optužnicom zatražilo od Općinskog suda u Bihaću produženje mjere pritvora prema prvooptuženom Anušiću koji se u pritvoru nalazi od 26. septembra, a sud je rješenjem produžio pritvor za dva mjeseca, s tim da isti može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže godinu i šest mjeseci od dana potvrđivanja optužnice.

Optužnicom je također predloženo trajno oduzimanje i uništenje pronađene droge. U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivici pred Općinskim sudom u Bihaću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije