Hronika

Amelu Jašareviću 20 godina robije: Mehmeda Ramića ubio na raskrsnici

Amelu Jašareviću 20 godina robije: Mehmeda Ramića ubio na raskrsnici
Foto: Avaz.ba / Fena | Amelu Jašareviću 20 godina robije: Mehmeda Ramića ubio na raskrsnici

SARAJEVO - U Kantonalnom sudu Sarajevo na današnjem ročištu je izrečena presuda Amelu Jašareviću, osuđenom za ubistvo Mehmeda Ramića 12. decembra 2021. godine na raskrsnici u sarajevskom naselju Pofalići i za nedozvoljeno držanje oružja i droge, kojom je osuđen na 20 godina zatvorske kazne.

U ovom predmetu osuđeni su i Edvin Imamović i Igor Zuko, za pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela. Za pomoć Adelu Kabašu u bijegu Edvin Imamović je osuđen na tri godine, a Igor Zuko na dvije godine zatvorske kazne. 

Podsjećamo, Jašarević je oko 21.15 sati kobnog 12. decembra iz motornog vozila Golf, kojim je upravljao, iz pištolja ispalio više hitaca u pravcu vozila pežo, kojim je upravljao Mehmed Ramić, a koji je preminuo na licu mjesta.

Nakon toga je i Adel Kabaš, koji se nalazio u golfu kojim je upravljao Edvin Imamović, koji je osuđen na dvije godine, ispalio više hitaca u pravcu motornog vozila kojim je upravljao Ramić.

Jašarević se takođe tereti da je s Kabašom u proteklom periodu, na području Kantona Sarajevo, na neovlašten način nabavio i držao supstance koje se nalaze na listi opojnih droga, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi stavljanjem u promet opojnih droga.

Edvin Imamović se tereti da je upravljao automobilom iz kojeg je sa suvozačevog mjesta Kabaš ispalio više hitaca u pravcu vozila kojim je upravljao Ramić, nakon čega je odvezao Kabaša u pravcu Lukavice.

Zuko se tereti da je u navedeno vrijeme izašao iz golfa, kojim je upravljao Jašarević, te s trotoara ulice posmatrao kako Jašarević i Kabaš ispaljuju više hitaca u pravcu Ramićevog vozila, nakon čega je pomagao Kabašu da postane nedostupan organima gonjenja.

(Avaz.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije