Hronika

Akcija "Omerta 2": Banjalučka policija pronašla kokain i oružje

Akcija "Omerta 2": Banjalučka policija pronašla kokain i oružje
Foto: PU Banjaluka | Akcija "Omerta2“: Banjalučka policija pronašla kokain i oružje

BANJALUKA- U okviru akcije "Omerta" banjalučka policija je uhapsila S.M. iz Banjaluke te pronašla drogu i oružje.

Naime, pripadnici Policijske uprave Banjaluka, juče su uhapsili Banjalučanina zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres jednoj lokaciji na području Banjaluke, a koje koristi S.M.

"Pronađeno je i oduzeto ukupno oko 69,5 grama materije koja asocira na kokain, uređaj za vakumiranje, digitalna vaga za precizno mjerenje, pištolj marke „Zastava M57“ kalibra 7,62 mm, puška marke „Zbrojevka Brno“, 32 komada municije kalibra 7,62 mm, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela", navode iz policije.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije