Hronika

Akcija "Kop": Uhapšena jedna osoba, više osumnjičenih za više krivičnih djela

Akcija "Kop": Uhapšena jedna osoba, više osumnjičenih za više krivičnih djela
Foto: Dražan Pozderović | Akcija "Kop": Uhapšena jedna osoba, više osumnjičenih za više krivičnih djela

ZVORNIK - Policija iz Zvornika je u sklopu akcije "Kop" oduzela dokumentaciju u Bratuncu i Milićima, te uhapsila jednu osobu iz Milića.

Iz Policijske uprave Zvornik su saopštili da su danas pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina i Istočno Sarajevo, a po naredbi Osnovnog suda Srebrenica i Vlasenica, realizovali navedenu akciju.

"Akcija je usmjerena na dokumentovanje krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem, povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje, zloupotreba položaja odgovornog lica, nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i oštećenje povjerilaca. Tokom akcije izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Bratunca i Milića prilikom čega su pronađeni i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku protiv više fizičkih lica osumnjičenih za navedena krivična djela", istakli su iz policije.

Dodali su da je uhapšen S.J. u Milićima.

"Ovo lice će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predato u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo na dalje postupanje. Policijski službenici PU Zvornik pod nadzorom postupajućih tužilaca nastavljaju dalju istragu na dokumentovanju navedenih krivičnih djela", kazali su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije