Gradovi

Završeno uređenje šetališta i biciklističke staze u Ulici cara Dušana

Završeno uređenje šetališta i biciklističke staze u Ulici cara Dušana
Foto: Srna | Završeno uređenje šetališta i biciklističke staze u Ulici cara Dušana

ŠAMAC - U Šamcu je završeno uređenje šetališta i biciklističke staze u Ulici cara Dušana a oko 380.000 KM, kolika je vrijednost projekta, obezbijeđeno je iz opštinskog budžeta.

Ovim je završena prva faza radova na javnim površinama koje se nalaze u vlasništvu opštine Šamac, Kompletan projekat predviđen je trogodišnjim planom kapitalnih ulaganja i Strategijom razvoja opštine Šamac.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević obišao je sa saradnicima završene radove te istakao zadovoljstvo što su danas završili najveći dio posla iz plana kapitalnog ulaganja u trogodišnjem periodu posebno kada je riječ o mjesnoj zajednici Šamac, a na zadovoljstvo većine ljudi koji ovdje žive.

"Ovakav vid investicije, kada je riječ o šetalitu i biciklističkoj stazi, nismo imali proteklih godina i bila su potrebna značajna finansijska sredstva da završimo ključni dio ulaska u grad. Šamčani sa ponosom mogu reći da imaju šetalište na kojem mu mogu zavidjeti mnogo veći gradovi", kaže Milićević.

Načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno koomunalne poslove Vedrana Mihaljčić rekla je novinarima da je završen projekat predviđen Planom kapitalnih ulaganja i budžetom za 2024 godinu, a radi se o izgradnji potpuno novog šetališta i biciklističke staze u istim gabaritima u kojima su ranije nekada bili trotoari u Ulici Cara Dušana.

"Ukupna dužina prve faze radova je 350 metara, urađena je rasvjeta duž kompletnog šetališta, završeno popločavanje dekorativnim betonskim kockama, a za tri dana kompletna ulica biće pod video-nadzorom", kaže Mihaljčićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije