Gradovi

Uručeni ključevi 134 stana za izbjegle i raseljene u Doboju

Uručeni ključevi 134 stana za izbjegle i raseljene u Doboju
Foto: Srna | Uručeni ključevi 134 stana za izbjegle i raseljene u Doboju

DOBOJ - U Doboju su danas svečano uručeni ključevi 134 stana za izbjegla i raseljena lica, u čiju izgradnju i opremanje je ukupno uloženo 8.522.335 KM.

Ključeve su na svečanosti u dobojskom hotelu "Park", između ostalih, uručili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Višeporodični stambeni objekat u naselju Bare izgrađen je u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja.

Zgrada sa stanovima za izbjegla i raseljena lica izgrađena je putem osiguranja javnih stambenih rješenja - CEB dva.

Dodik je poručio da je Doboj grad koji se razvija i koji uvijek može računati na pomoć republičkih institucija u realizaciji važnih projekata koji će doprinijeti boljem životu građana.

On je istakao da je Doboj kao grad od ključne važnosti za Republiku Srpsku u smislu doprinosa tolerantnom i mirnom životu, privrednog razvoja, ali i infrastrukturnih i ostalih važnih projekata.

"Ponosan sam na kapitalni projekat izgradnje nove bolnice, koja će biti otvorena 4. septembra. To će biti jedan od onih objekata kojim ćemo se dugo ponositi jer predstavlja dio ne samo zdravstvene usluge, već i dokaz naših sposobnosti da napravimo tako važan projekat za zajednicu", rekao je Dodik u obraćanju na svečanoj akademiji povodom Dana grada Doboja.

Istakao je da bez ovog grada ne bi bilo moguće riješiti mnoge probleme u vezi sa izgradnjom mreže auto-puteva koji vode ka Sarajevu, ali i prema Bijeljini i Beogradu.

"Dodjela ključeva za stanove izbjeglim i raseljenim licima je najveći projekat ne samo u Srpskoj, nego i u BiH. Sinergija koja je stvorena između različitih nivoa vlasti i odgovornih lica doprinijela je tome da danas možemo da predamo ključeve ljudima koji to dugo čekaju. Uvijek se osjećam postiđeno što to nije prije urađeno, ali društvo je odgovaralo na te zahtjeve svih prethodnih godina", istakao je Dodik, prenosi Srna.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao je da je Doboj važan regionalni centar i čvorište, te da je Srpska pokazala da se odgovorno odnosi prema ovom gradu.

On je izjavio da će ubrzo biti poznat izvođač radova za dionicu od Doboja prema Vukosavlju, na projektu izgradnje koridora 5c.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije