Gradovi

Ulicama Trebinja prošlo Google Street View vozilo

Ulicama Trebinja prošlo Google Street View vozilo
Foto: Vesna Duka | Ulicama Trebinja prošlo Google Street View vozilo

TREBINJE - Ulice Trebinja će se uskoro moći pogledati iz bilo kojeg kraja svijeta putem aplikacije Google Maps u realnoj verziji, jer je specijalizovano vozilo Google Street View prošlo saobraćajnicama najjužnijeg grada Republike Srpske, obilazeći ne samo uži dio grada, nego i prigradska naselja.

U pitanju su takozvani snimci street view, visoke rezolucije, jer je Google dodao i Bosnu i Hercegovinu na listu zemalja čijim će se gradovima ovoga ljeta voziti automobil Street Viewa.

Pojedine ulice Trebinja donedavno je bilo moguće posjetiti putem Google Mapsa, ali su to bili uglavnom privatni snimci koji su davali dosta lošije snimke nego što će biti ovi.   

Iako je Bosna i Hercegovina jedna od posljednjih evropskih zemalja u kojoj nije postojao Street View, sada će snimci obezbjeđivati pogled sa ulica Trebinja na realni prostor u rasponu od 360 stepeni.

Saznajemo da Google koristi vlastite kamere generacije 4 i tako bi trebalo da se popuni jedno od rijetkih područja Evrope, odnosno Balkan, kao i linija od Bjelorusije do Azerbejdžana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije