Gradovi

Trebinjski kameni most zablistao u novom sjaju (FOTO)

Trebinjski kameni most zablistao u novom sjaju (FOTO)
Foto: Vesna Duka | Trebinjski kameni most zablistao u novom sjaju (FOTO)

TREBINJE - Kameni most u centru Trebinja zablisato je u novom sjaju, jer je završeno njegovo pjeskarenje, ali je most i osvijetljen, pa u noćnim satima ima sasvim drugačiji izgled.

Pjeskarenje je urađeno po uputstvu Republičkog zavoda za kulturno-istorijsko i prirodno nasljeđe, čiji su radnici bili i nadzor nad radovima, dok su same radove izveli radnici iz Trebinja.

Nakon cjelokupnog pjeskarenja, most je dva puta preprskan posebnim zaštitnim sredstvom kako bi se u narednom periodu sačuvala boja kamena.

“Radovi su trajali duže od mjesec dana i zahtijevali su, osim radnika, angažovanje dizalice i čamca, ali i posebno regulisanje saobraćaja”, kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, pojasnivši da je ovo prvi put, otkako je sagrađen, da je Kameni most opjeskaren, a radove je finansirao Grad Trebinje.

U okviru radova je uklonjen i splav na rijeci Trebišnjici, ispod Kamenog mosta, a u narednom periodu slijedi i čišćenje riječnog korita između gradskih mostova.

Most je nakon pjeskarenja osvijetljen poput nedavno postavljene nove rasvjete na  Arslanagića/Perovića mostu, po ranijem planu gradske uprave da se osvijetle svi gradski mostovi.

Radove su pomogli i Sportsko ribolovno društvo Trebinje, kao i preduzeće  “Hidroelektrane na Trebišnjici” koji su realizovali finansijski dio projekta, a u ovom će preduzeću sagledati i mogućnost da se uredi plato gdje se nalazi spomenik vojvodi Luki Vukaloviću, na obali kod kamenog mosta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije