Gradovi

Rukometni kamp "Mladen Bojinović" okupio četrdesetak učesnika

Rukometni kamp "Mladen Bojinović" okupio četrdesetak učesnika
Foto: Vesna Duka | Rukometni kamp "Mladen Bojinović" okupio četrdesetak učesnika

TREBINJE - U "Gradu sunca" u Trebinju završava se četvrto izdanje Rukometnog kampa "Mladen Bojinović", koji je okupio četrdesetak učesnika uzrasta od 11 do 17 godina, a koji je u izvanrednom rukometnom programu kampa predvodio ovaj bivši rukometni reprezentativac, zajedno sa timom trenera.

Na završnici kampa mlade rukometaše posjetili su i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i Slađana Skočajić, načelnica Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje, uvjerivši se da su i rad i uslovi za mlade sportiste bili odlični.

Izražavajući zadovoljstvo novim izdanjem kampa kome su domaćini "Grad sunca" i Trebinje, Ćurić je rekao da je grad domaćin prepoznatljiv upravo po rukometu, ali i drugim sportovima.

"Od samog početka rada kampa grad Trebinje pomagao je finansijski i drago mi je da ima i naših mladih rukometaša na kampu. Rukomet u Trebinju ima odlične rezultate, a sve više djece je uključeno u rad Rukometnog kluba Leotar i to me čini srećnim i zadovoljnim", rekao je Ćurić.

Mladen Bojinović bio je vidno zadovoljan radom na kampu.

"Imali smo četrdesetak učesnika iz BiH i Srbije i ja sam prezadovoljan kako sve teče. Očekujem da za četiri do pet godina ovaj kamp bude jedan od najboljih na ovim prostorima", kaže Bojinović.

Prije četiri godine je prvi put organizovan kamp "Mladen Bojinović", od tada do danas uspješno djeluje i svake je godine sve više posjećen, a sa djecom rade vrhunski rukometni treneri.

Imaju i idealne uslove, počev od trenažnih aktivnosti na sportskim terenima i bazenima "Grada sunca", preko rada u sportskoj dvorani, pa do rekreativnih aktivnosti.

Proslavljeni rukometaš Mladen Bojinović je tokom bogate karijere igrao za Barselonu, Pari Sen Žermen, Monpelje, Ademar Leon i osvojio 33 trofeja te postigao više od 2.000 golova.

Sa selekcijom Jugoslavije osvojio je svjetsku bronzu 2001. godine, bio je kapiten reprezentacije Srbije, a u Francuskoj je osvojio 11 šampionskih titula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije