Gradovi

Revitalizacija centralne ulice kroz trebinjsko naselje Hrupjela

Revitalizacija centralne ulice kroz trebinjsko naselje Hrupjela
Foto: Vesna Duka | Revitalizacija centralne ulice kroz trebinjsko naselje Hrupjela

TREBINJE - Centralna saobraćajnica kroz trebinjsko naselje Hrupjela, koje je i jedno od najvećih naselja u ovome gradu, dobija novi asfaltni sloj, za šta je samo u prvoj fazi iz lokalnog budžeta izdvojeno 150.000 maraka.

Zbog brojnih oštećenja, asfalt je u ovom dijelu grada odavno dotrajao, a kako je riječ o strmom terenu, problem su i oborinske vode, jer su kanali kojih je nekada bilo odavno zatrpani ili ostali van funkcija.

Ovaj problem je u Gradskoj upravi uvršten u prioritetna rješavanja, pa će revitalizacija i presvlačenje novim asfaltom biti nastavljeni sve dok to budu dozvoljavali vremenski uslovi, a sav novac je, prema riječima gradonačelnika Mirka Ćurića, obezbijeđen.

"Prioriteti gradskog budžeta su asfaltiranja ulica gdje nikada nije bilo asfalta, ali, kada se iznađu mogućnosti kao što su sada, presvlače se i dotrajali putevi, pa smo ovu centralnu hrupjelsku ulicu stavili u prioritet, jer je u pitanju jako frekventna putna dionica, ali na ovom potezu imamo i dosta privrednih subjekata do kojih je lakše i jednostavnije doći asfaltiranim putem", kazao je Ćurić.

On napominje da je u sklopu ovog projekta iskorištena prilika da se uradi i oborinska odvodnja, koliko je to moguće, dok će se na kanalizacionu mrežu, koja je zasad riješena putem septika, morati još čekati, s obzirom na to da je u pitanju vrlo razuđeno naselje, pa se i projektna dokumentacija i sami radovi moraju duže raditi.

Ove jeseni će, kako je saopšteno u Gradskoj upravi, budžetskim novcem biti finansirano  uređenje ulica Nićifora Dučića, Sokolske, Ljubomirski put, Stojana Jankovića i Dobrovoljačke, ukupne dužine oko 700 metara.

Istovremeno s ovim poslovima radi se i zamjena dotrajalih uličnih svjetiljki novom LED rasvjetom.

U Gradskoj upravi Trebinje napominju da će se u ovoj godini iz budžeta za lokalnu infrastrkturu na području cijelog grada izdvojiti tri miliona maraka, što je najviše do sada u jednoj budžetskoj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije