Gradovi

Prnjavor zadržao vodeće mjesto u MEG projektu, učinak 100 odsto

Prnjavor zadržao vodeće mjesto u MEG projektu, učinak 100 odsto
Foto: Ustupljena fotografija | Prnjavor zadržao vodeće mjesto u MEG projektu, učinak 100 odsto

PRNJAVOR - Vodeće mjesto u napretku u svim oblastima upravljanja među 30 lokalnih zajednica u BiH u drugoj fazi MEG projekta zadržao je grad Prnjavor.

Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora, istakao je za "Nezavisne novine" da je Prnjavor u ovaj projekat uključen još od 2016. godine.

"Mi smo dobili 130.000 dolara, odnosno oko 230.000 maraka i konkurisani projekat jeste izgradnja fekalne i kišne kanalizacije u Ulici Živojina Preradovića. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 450.000 maraka", naveo je Tomaš.

Podsjetio je da su kroz dvije faze MEG projekta dobili sredstva za tri infrastrukturna projekta vrijednosti oko 1,1 milion KM, dok će ukupna vrijednost svih realizovanih projekata biti više od 2,2 miliona maraka.

Prvi projekat koji je realizovan jeste izgradnja fekalne i kišne kanalizacije u Ulici Vida Nježića i izgradnja vodovodne mreže za poslovnu zonu Vijaka, dok je drugi projekat podrazumijevao, prema riječima Tomaša, izgradnju vodovodne mreže za mjesnu zajednicu Babanovci.

Najveću zahvalnost iskazao je cijelom timu iz grada Prnjavora, na čelu sa Zoricom Suvajac.

"Zahvalni smo i odbornicima i Skupštini koja je pratila sve aktivnosti koje su bile važne, te Komunalnom preduzeću 'Vodovod', koji su takođe uradili sve sa svoje strane i rezultat najbolje govori o svemu onome što smo mi u Prnjavoru radili", naveo je Tomaš.

Prema podacima MEG projekta koji su prezentovani u Sarajevu, Prnjavor bilježi napredak od 100 odsto, drugi je Tešanj sa 92 odsto, a zatim slijedi Gradiška sa 80 odsto.

Goran Štefatić, rukovodilac MEG projekta u BiH, tokom prezentovanja rezultata istakao je da jedinice lokalne samouprave imaju dovoljno vremena da postignu bolje, kvalitetnije i reprezentativnije rezultate i na pravi način prezentuju stanje u svakoj od njih.

"Naš zadatak je da im pomognemo u bržoj i lakšoj implementaciji", rekao je Štefatić.

On je zahvalio gradonačelnicima i načelnicima što su prepoznali značaj MEG projekta, kao i na zalaganju i podršci lokalnim koordinatorima.

MEG projekat sprovodi Razvojni program UN u BiH, a finansiraju vlade Švajcarske, Švedske i Češke i EU. Korist od poboljšanih javnih usluga u okviru projekta, prema procjenama, imaće više od milion građana BiH.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije