Gradovi

Prnjavor donirao 20.000 KM za devet zajednica etažnih vlasnika

Prnjavor donirao 20.000 KM za devet zajednica etažnih vlasnika
Foto: Arhiva | Prijedor donirao 20.000 KM za devet zajednica etažnih vlasnika

PRNJAVOR - Grad Prnjavor donirao je 20.000 KM za devet zajednica etažnih vlasnika koje su aplicirale za određene projekte.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš pojasnio je u izjavi novinarima da su sredstva doznačena u različitim iznosima u zavisnosti od visine učešća zajednica.

"Iznos sredstava je možda simboličan, ali su inicijalno značajna za početak samog projekta. Važno je da zajednice i naredne godine mogu ponovo konkurisati za slične projekte" , kaže Tomaš.

On kaže da je cilj gradske uprave da se podstakne aktivnost zajednica etažnih vlasnika da samostalno rješavaju probleme.

"Uslov da se aplicira za sredstva je da su ispunjene sve obaveze prema Gradskoj upravi, odnosno plaćen porez na nepokretnosti, komunalna naknada. Ove zajednice su to uradile i zato su odličan primjer svima ostalima", rekao je Tomaš.

Dragoljub Todorić predstavnik 24 stanara zgrade u Ulici Veljka Milankovića kaže da su prvi put aplicirali za sredstva koja će utrošiti za sanaciju krova i slivnika.

"Hvala gradonačelniku Tomašu na donaciji koja će nam dobro doći. Mi u sanaciji učestvujemo sa oko 25.000 KM i uz ovih dodatnih 5.000 KM od Grada nadamo se da ćemo moći pokriti troškove" , pojasnio je Todorić u izjavi novinarima.

Ovo je treća godina kako Grad izdvaja sredstva za ovu namjenu, a do sada je za 17 zajednica isplaćeno ukupno 65.000 KM.

Na području Grada Prnjavor registrovano je ukupno 120 zajednica etažnih vlasnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije