Gradovi

Preminuo Dušan Vlatković: Doktor Dule bio tu za pacijente i u svojim najtežim trenucima

Preminuo Dušan Vlatković: Doktor Dule bio tu za pacijente i u svojim najtežim trenucima
Foto: Glas Srpske | Preminuo doktor Dušan Vlatković

TREBINJE - Specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije doktor Dušan Vlatković u Bolnici Trebinje preminuo je danas u svojoj matičnoj kući nakon duže i teške bolesti u 59. godini života.

Doktor Vlatković, kojega su mnogi od milja zvali Doktor Dule bio je rekorder Bolnice Trebinje po broju operacija kuka kod pacijenata od devedeset do stotinu godina i svi su nakon operacije poživjeli još koju godinu, a da nikome od njih uzrok smrti nije bio ortopedske prirode.

"Ako me noge budu služile kući onako dobro koliko su se ovdje u trebinjskoj bolnici o meni brinuli, a naročito doktor Dule - ja ću onda biti k’o nov", šalio se prije desetak godina stogodišnjak iz Ljubinja Risto Vujović sa kojim smo razgovarali sutradan po operaciji dok je sa doktorom Dulom šetao po hodniku.

Od doktora Vlatkovića su se danas oprostile i njegove radne kolege, medicinsko osoblje iz Doma zdravlja i Bolnice Trebinje koji su preplavili bolničko dvorište u posljednjem ispraćaju iz njegove matične kuće, iz koje su ga iznijele njegove kolege i prenijele do pogrebnog vozila.

"Njegov odlazak ostavlja neizmjernu prazninu u našoj bolnici, ali i u širem medicinskom krugu. Upućujemo najdublje izraze saučešća njegovoj porodici i prijateljima u ovim teškim trenucima", saopšteno je iz Bolnice Trebinje.

Njegova karijera u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Trebinje počela je još tokom ratnih godina 1992. godine, kada je sa strašću i energijom ušao u najteža vremena za medicinsku zajednicu.

"Od tada pa sve do posljednjeg dana, doktor Vlatković je svojim radom i znanjem nesebično služio našim pacijentima i ustanovi. I u svojim najtežim trenucima bio je tu za pacijente. Bio je stub ortopedije na čijim temeljima su se gradili brojni uspjesi. Njagov human pristup, strpljenje i predanost prema svakom pacijentu ostavili su neizbrisiv trag", naveli su dalje iz Bolnice Trebinje.

Doktor Vlatković je specijalizaciju iz ortopedije uspješno okončao 2000. godine, dok je svoju magistarsku tezu odbranio 2003. godine, pokazujući izuzetnu posvećenost unapređenju medicinske prakse kroz rad na složenim problemima iz oblasti ortopedije.

Bio je sportista, svestrana ličnost, posjedovao je crni pojas u karateu, a trenirao je djecu dok se nije razbolio. Vrijeme i mjesto sahrane doktora Vlatkovića tek treba da bude objavljeno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije