Gradovi

Predstavljen projekat virtuelne šetnje u Prijedoru

Predstavljen projekat virtuelne šetnje u Prijedoru
Foto: Srna | Predstavljen projekat virtuelne šetnje u Prijedoru

Turistička organizacija grada Prijedora danas je povodom 27. septembra - Svjetskog dana turizma predstavila projekat "Virtuelna šetnja – 360 stepeni".

Direktor Turističke organizacije Dijana Aramanda rekla je da je ova organizacija opredijeljena za inovacije, za unapređenje promotivnog i pristupačnog turizma i za praćenje modernih tokova.

"Virtuelna šetnja je projekat s kojim smo željeli da pružimo građanima i svim posjetiocima da iz udobnosti svoga doma posjete grad, prošetaju ulicama, pogledaju muzej, galeriju, pozorište, brojne kulturne i vjerske objekte koje grad nudi", rekla je Aramanda novinarima u Prijedoru.

Ona je predstavila i novu turističku brošuru grada Prijedora i podsjetila da je u toku nagradna igra Potkozarske kuće.

Direktor Galerije "Sreten Stojanović" Boris Eremić rekao je da je vrlo značajno u današnjem vremenu promovisati kulturu i na ovaj način.

"Percepcija konzumenata kulture je promijenjena i institucije kulture moraju ići korak naprijed ka svojim konzumentima odnosno ljudima koji vole i poštuju kulturu, tako da je ovo zaista jedna izuzetna stvar u promociji kulture i grada Prijedora", ocijenio je Eremić.

Protonamjesnik Dragan Hrvaćanin rekao je da Crkva Svete Trojice u Prijedoru datira iz 1891. godine i da je sagrađena na temeljima stare crkve brvnare koja je izgorjela u požaru.

"Imamo sad obnovljeni manastir Miloševac koji je takođe prisutan i koji već ima zapaženu posjetu vjernika – potkozarski biser koji krasi ovaj prijedorski kraj. Takođe imamo crkve brvnare koje okružuju grad i ima mnogo šta da se vidi, posebno istorijskih tih dokaza koji govore o postojanju nas pravoslavnih vjernika ovde na području grada Prijedora", naveo je Hrvaćanin.

Budući da je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma "Turizam i mir", djeca su danas ispred zgrade Gradske uprave puštala golubove kao simboličnu poruku mira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije