Gradovi

Policija upozorila prvačiće na oprez u saobraćaju

Policija upozorila prvačiće na oprez u saobraćaju
Foto: Vesna Duka | Policija upozorila prvačiće na oprez u saobraćaju

LJUBINJE - Predavanjem pripadnika Policijske stanice Ljubinje, prvačići Osnovne škole “Sveti Sava” iz ovog grada upoznali su se sa saobraćajnim propisima koji im donose veću bezbjednost u sabraćaju.

Sve je organizovano u okviru akcije "Zaštitimo djecu u saobraćaju", a tokom predavanja je djeci prikazan crtani film "Pažljivko" koji prikazuje osnovna pravila učestvovanja u saobraćaju.

Policijski službenici su tom prilikom đake prvake upoznali i sa školskim policajcem, čija je osnovna briga bezbjednost djece.

Akcija "Zaštitimo djecu u saobraćaju" trajaće do 30. septembra 2024. godine i podrazumijeva pojačano prisustvo policijskih službenika u vrijeme kada se najveći broj djece kreće prema školi i od škole.

U policiji podsjećaju da će njihovi službenici represivno djelovati prema vozačima koji budu onemogućavali prilaz školi nepropisnim parkiranjem, a predmet kontrole će biti i brzina vozila na saobraćajnicama koje okružuju školu, kao i kontrola vozila koja vrše organizovani prevoz djece.

Policijska stanica Ljubinje je u proteklim danima učestvovala i u realizaciji kampanje sa pripadnicima Auto-moto društva iz Ljubinja pod nazivom "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije