Gradovi

Održana druga "Fijakerijada" u Prnjavoru

Održana druga "Fijakerijada" u Prnjavoru
Foto: Srna | Održana druga "Fijakerijada" u Prnjavoru

PRNJAVOR - Druga "Fijakerijada" u Prnjavoru, u organizaciji komunalnog preduzeća "Park", okupila je večeras 11 kočija i 12 jahača iz Gradiške, Tuzle i Prnjavora.

Direktor ovog preduzeća Dragana NJežić rekla je Srni da je kiša, koja večeras pada u Prnjavoru, uzrokovala manje promjene u planu održavanja manifestacije, ali da nije izostao defile učesnika "Fijakerijade" ulicama grada.

"Cilj nam je da održimo tradiciju izložbe stoke koja je prije 30 godina redovno održavana u vrijeme prnjavorskog vašara, ali sada na jedan novi, savremeni način. Prnjavor je grad koji ima ergelu, bogat je ovim grlima i zato želimo da ih s ponosom pokažemo javnosti", navela je NJežićeva.

Ona je ukazala na to da ergela "Vučijak" raspolaže sa 98 lipicanera i da se taj podatak ne smije zanemariti.

Porodica Iriškić, koja je vlasnik ranča "Zelena dolina" u Prnjavoru, učestvovala je na manifestaciji sa tri kočije i šest konja.

Mihad Iriškić ističe da je uzgoj konja zahtjevan i da je potrebno uložiti mnogo truda, ali da redovno posjećuju manifestacije poput ove.

"Godišnje posjetimo sedam-osam dešavanja ovog tipa, a redovno osvajamo i nagrade", naveo je Iriškić.

"Fijakerijadi" je prisustvovao i gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš koji je pohvalio organizaciju i odziv učesnika.

"Okupljeni broj ljudi u `Boriku` pokazuje da je ovo dobro osmišljenja i pažnje vrijedna manifestacija. Mislim da je Prnjavor pravo mjesto za ovako nešto s obzirom na ergelu i da će pravi rezultati biti vidljivi tek u narednom periodu", rekao je Tomaš Srni.

Manifestacija je održana u Sportsko – rekreativnom centru "Borik", a večeru za učesnike donirala je Gradska uprava Prnjavor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije