Gradovi

Obilježene četiri i po decenije Radio Gradiške

Obilježene četiri i po decenije Radio Gradiške
Foto: Milan Pilipović | Obilježene četiri i po decenije Radio Gradiške

GRADIŠKA - Povodom obilježavanja 45 godina postojanja i rada Radio Gradiške, koji je ovaj jubilej juče obilježio posebnom svečanošću, čestitke zaposlenima uputio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Srdačno Vam čestitam na značajnom jubileju emitovanja radijskog programa Radio-televizije Gradiška. Ovaj izuzetan put, koji ste prošli tokom gotovo pola vijeka, svjedoči o vašoj nepokolebljivoj posvećenosti, profesionalizmu i kontinuiranoj inovativnosti, kao i o vašoj sposobnosti da njegujete tradiciju kvalitetnog informisanja", napisao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

"Od samih početaka kao Radio Gradiška do današnje moderne medijske kuće, vaš razvoj predstavlja istinski primjer kako uspješno odgovoriti na izazove vremena, ostajući vjerni svom širokom auditorijumu. Vaš doprinos informisanju građana Gradiške, ali i šire, kroz izuzetan programski sadržaj i stručan kadar zaslužuje svako poštovanje i predstavlja važan stub naše zajednice", navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Ovom prilikom uručene su godišnje nagrade. Dobili su ih Dejan Janković, radio-voditelj, i Miodrag Jokić, tehnički rukovodilac TV Gradiška, mlađe medijske kuće u Radio-televiziji Gradiška.

Istovremeno otvorena je izložba fotografija o nastanku i razvoju Radio-televizije Gradiška.

Direktor Rajko Romić kazao je da radio predstavlja višedecenijsku školu za otkrivanje i usavršavanje mladih novinara i voditelja, a Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške, naglasio je da je "nezamisliv medijski prostor u Lijevču i Potkozarju" bez radija, a u posljednje dvije godine i TV Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije