Gradovi

OŠ "Sveti Vasilije" konačno rješava problem grijanja

OŠ "Sveti Vasilije" konačno rješava problem grijanja
Foto: Vesna Duka | OŠ "Sveti Vasilije" konačno rješava problem grijanja

TREBINJE - Ugradnjom novih PVC prozora i alu-vrata, počela je rekonstrukcija Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški" u trebinjskom naselju Gorica.

Vrijednost radova je 680.000 maraka, a sve se finansira u okviru Projekta energetske efikasnosti, koji finansira Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinsrastvo i ekologiju RS i Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH.

Rekonstrukcija će, kako kaže Milorad Nadaždin, direktor škole, podrazumijevati  demontažu svih starih i postavljanje novih  otvora, izradu toplotne izolacije, fasade i krova, te zidanje nove kotlovnice.

Nadaždin pojašnjava da je planirano da svi radovi budu završeni u naredna tri mjeseca.

"Krenuli smo sa zamjenom otvora sa gornjih pozicija, na spratu i jednim dijelom učionica u prizemlju. Prošli smo i novi projekat za obavljanje mašinske faze kotlovnice u vrijednosti od 250.000 maraka, u okviru koje će biti urađena montaža novog kotla na pelet i kompletne prateće opreme, a rok za izvođenje te faze je mjesec i po, dok je rok za izvođenje komplentnih radova na školi tri mjeseca", kaže Nadaždin.

Napominjući kako su u školi svi jako sretni što nakon nekoliko godina i nekoliko tendera, koji nisu uspjeli da prođu iz brojnih razloga, konačno otpočinju radovi, on dodaje kako se konačno rješenje toplotne izolacije u školi očekuje sa nestrpljenjem.

"Napokon ćemo u novoj školskoj godini imati odlične uslove za odvijanje nastave, da nemamo problem sa promajom, grijanjem. Prelazimo na grijanje na pelet i nadamo se da ćemo moći sada i da uštedimo na grijanju", rekao je Nadaždin.

On je naveo da je tokom posljednjih pet godina u renoviranje škole, uključujući ovaj projekat koji se realizuje, uloženo oko milion i po maraka, a urađeno je, kako dodaje,  dosta posla, jer su obnovljeni sportska dvorana, svlačionice i renovirano i savremenom tehnikom opremljeno nekoliko učionica i kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije