Gradovi

Nova autobuska stanica u Bijeljini u koju su uloženi milioni zjapi prazna

Nova autobuska stanica u Bijeljini u koju su uloženi milioni zjapi prazna
Foto: Infobijeljina.com | Nova autobuska stanica u Bijeljini, u koju su uloženi milioni, zjapi prazna

BIJELJINA - Nova autobuska stanica u Bijeljini ni skoro četiri godine nakon završetka izgradnje nije u funkciji.

Građani se pitaju zbog čega je ovaj višemilionski projekat propada.

Radovi na izgradnji nove autobuske stanice površine 450 kvadrata, sa tri odlazna i sedam dolaznih perona, započeti 2016. godine, nekoliko puta su obustavljani. Protiv izvođača radova, zbog navodnih propusta, Gradska uprava pokrenula je bankarsku garanciju i naplatila 320.323 KM. Vođeni su i brojni sudski postupci. Iako su okončani, a izgradnja završena, objekat se ne koristi. Građani Bijeljine su ogorčeni.

"Stoji ovako i propada. Da li su problem neke dozvole ili je to nečiji inat, treba pitati nadležne", kaže Bijeljinac Dejan Dimitrijević za InfoBijeljina.

S njim se slaže i Milan Stamenković. 

"Sramota. A zašto nova autobuska stanica ne radi, kad je sve završeno, nikome nije jasno. Objekat je građen parama građana, svih nas. Neko bi za ovo trebalo da položi račun", ističe ovaj penzioner.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u objavama na društvenim mrežama naveo je da su gradnju autobuske stanice pratile brojne nezakonite radnje, te da radovi na ovom objekti nisu urađeni u skladu sa ugovorom i projektno-tehničkom dokumentacijom.

Ove tvrdnje iz gradske uprave, predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, odbacuje kao neosnovane.

Pojašnjava da su usvojena planska dokumenta, riješena i sva imovinsko-pravna pitanja. Đurđević kaže da i ovaj projekat pokazuje da gradska uprava za tri godine nije bila u stanju da objekat, izgrađen i završen, stavi u funkciju.

Građani Bijeljine i dalje koriste autobusku stanicu u centru grada koja je privatizovana prije tri decenije. Nova autobuska stanica znatno bi doprinijela smanjenju saobraćajnih gužvu u gradu, pa građani s nestrpljenjem očekuju da ovaj objekat konačno bude u funkciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije