Gradovi

"Ljeto na Sani" započelo koncertom Latifa Moćevića

"Ljeto na Sani" započelo koncertom Latifa Moćevića
Foto: Ustupljena fotografija | "Ljeto na Sani" započelo koncertom Latifa Moćevića

SANSKI MOST - Solističkim koncertom Latifa Moćevića, poznatog sarajevskog muzičara i kantautora, u proteklu nedjelju je svečano otvorena ovogodišnja manifestacija "Ljeto na Sani 2024".

Organizator ovogodišnjeg događaja je Radio-televizija Sana, a Sanjane i goste ovoga grada u narednim sedmicama očekuje niz zabavnih i kulturnih sadržaja koji će upotpuniti ljetna zbivanja.

U okviru ovogodišnjeg "Ljeta na Sani" održaće se veliki broj raznovrsnih programa, koncerata, izložbi, promocija knjiga i sportskih događaja.

Također, biće obilježena 80. godišnjica od osnivanja Nogometnog kluba Podgrmeč, a za tu priliku koncert će održati Šejla Zonić, pobjednica ovogodišnjeg takmičenja "Zvezde Granda", inače rođena Sanjanka.

Pomenuta manifestacija se u poslijeratnom periodu svakog ljeta održava tokom jula i njome se, između ostalog, obilježava i prvo pominjanje grada na Sani u srednjovjekovnim istorijskim dokumentima.

Podsjećamo da je program manifestacije trebalo da započne u proteklu subotu, ali je sve pomjereno za dan kasnije zbog tragičnog događaja i pogibije mladog sanskog sportiste Kristiana Klarića (17). On je izgubio život nesretnim slučajem usljed udara struje u jednom sanskom kafiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije