Gradovi

Lista DNS-a za odbornike u Gradišci: Svako selo ima kandidata

Lista DNS-a za odbornike u Gradišci: Svako selo ima kandidata
Foto: Milan Pilipović | Lista DNS-a za odbornike u Gradišci: Svako selo ima kandidata

GRADIŠKA – Političke turbulencije, nakon prošlih izbora, prije četiri godine, zadesile su Demokratski narodni savez u Gradišci, partiju koja je više od jedne decenije, u Republici Srpskoj imala veoma važnu ulogu.

Od tri osvojena mandata, na izborima 2020. godine, a potom prelaska dvojice odbornika u Narodnu partiju, stranačka knjiga u gradskoj skupštini Gradiška, spala je na jednog odbornika, Predraga Ljubičića iz Srednje Jurkovice.

Najpoznatiji kandidat je Dane Malešević, bivši ministar prosvjete Republike Srpske i dugogodišnji član republičkog Predsjedništva DNS-a. On je na prošlim izborima osvojio a potom se odrekao odborničkog mandata. U oktobru će pokušati da ponovi ovaj rezultat.

Karkteristično je da su kandidati za odbornike ove partije, uglavnom mladi, bez značajnijeg iskustva u politici, izuzev Slavka Mekinjića, predsjednika Gradskog odbora DNS-a Gradiška. Među njima su Miroslav Vuković, magistar muzike i direktor "Kulturnog centra" te njegov kolega po struci Dragan Brkić.  Među 35 kandidata, evidentna je široka teritorijalna zastupljenost. 

Na listi DNS-a su Slavko Mekinjić iz Gradiške, Jovana Radonjić iz Bok Jankovca, Predrag Ljubičić iz Srednje Jurkovice, Dane Malešević iz Gradiške, Tomislavka Dević iz Romanovaca, Vladimir Mandić iz Gornjih Podgradaca, Milica Ivaštanin iz Kozinaca, Miroslav Vuković iz Gradiške, Dragana Simović iz Gradiške, Miloš Subotić iz Gradiške, Danijela Šandara iz Gradiške, Goran Bursać iz Seferovaca,  Anastasja Šinik iz Kozinaca, Boban Bjelovuk iz Trebovljana, Milan Janjuz iz Bistrice,  Teodora Vokić iz Nove Topole,  Dalibor Aleksić iz Bok Jankovca, Dijana Prnjić iz Brezik Laminaca, Romeo Kšan iz Stare Topole, Dragan Brkić iz Gradiške. Tu su i Branka Kosojević iz Miljevića, Milorad Turjačanin iz Mašića, Aleksandra Puškar iz Kozinaca, Dario Škorić iz Jazovca, Siniša Raca iz Bok Jankovca, Sonja Ivica iz Brestovčine, Đorđe Borković iz Gornjih Podgradaca, Gospova Đurić iz Trošelja, Ognjen Janković iz Brestovčine, Ostoja Todić iz Karajzovaca, Sanja Ćutilo iz Stare Topole, Zoran Vukosav iz Vrbaške, Zorana Blagić iz Brezik Laminaca, Danijel Vilić iz Brezik Laminaca i Boris Gagić iz Rovina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije