Gradovi

Kažnjeno više od polovine kontrolisanih traktorista

Kažnjeno više od polovine kontrolisanih traktorista
Foto: Ilustracija | Kažnjeno više od polovine kontrolisanih traktorista

PRIJEDOR - Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u okviru regionalne akcije pojačane kontrole učešća traktora u saobraćaju, kontrolisali su 118 vozača traktora, od čega je njih 71 ili 60% sankcionisano zbog nepropisnog učešća u saobraćaju.

Akcija je realizovana od 15. do 18. oktobra 2024. godine s ciljem uticaja na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju da poštuju propisane uslove za bezbjedno i pravilno učestvovanje u saobraćaju, kako bi se doprinijelo smanjenju broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači traktora i radnih mašina.

Od ukupnog broja sankcionisanih prekršaja, 49 ili 65% se odnosilo na vozače traktora koji za vrijeme vožnje na javnom putu nisu imali upaljeno žuto rotaciono svjetlo, a iz saobraćaja su isključena četiri vozila ove kategorije zbog toga što nisu bila registrovana i još četiri vozača zbog toga što nisu stekli pravo na upravljanje traktorom.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače traktora da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da radi  postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja na javnim putevima koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije