Gradovi

Gradonačelnik Bosanske Krupe pozvao sugrađane na mir i razboritost

Gradonačelnik Bosanske Krupe pozvao sugrađane na mir i razboritost
Foto: Ustupljena fotografija | Gradonačelnik Bosanske Krupe pozvao sugrađane na mir i razboritost

BOSANSKA KRUPA- Saopštenjem za javnost, povodom tragičnih događaja u Bosanskoj Krupi, oglasio se i Armin Halitović, gradonačelnik ovog krajiškog gradića, te sugrađane pozvao na mir i suzdržanost, izrazivši povjerenje u rad institucija sistema.

“Pozivamo sve građane da ne dozvolimo da ovaj tragični događaj naruši povjerenje i duh zajednice koji smo godinama gradili. Molimo vas da u ovim trenucima kao građani ovog grada ostanemo mirni i dostojanstveni, da budemo pažljivi i informisani kroz pouzdane izvore informacija, te da izbjegavamo neprovjerene informacije i komentare na društvenim mrežama. Mi smo zajednica koja je uvijek znala ostati pribrana i dostojanstvena i ovo nije trenutak da to zaboravimo. Imamo puno povjerenje u predan i požrtvovan rad tužilaštva i istražnih organa, a najmanje što u ovim trenucima mi kao građani možemo učiniti jeste da im dodatno ne otežavamo ovako tešku situaciju“, istakao je Halitović.

On je najveo kako jeBosanska Krupa mirna i sigurna sredina, te grad koji je ponosan na svoju gostoljubivost i osjećaj zajedništva.

„I dalje vjerujemo da smo sigurni, ali nećemo zanemariti potrebu za dodatnim preventivnim mjerama. Sigurnost svakog građanina i svih onih koji štite našu zajednicu je naš prioritet, a svaki napad na njih doživljavamo kao napad na cijelu zajednicu. Naša misija i dalje ostaje očuvanje sigurnosti i mira u zajednici, te ćemo nastaviti raditi na tome s još većom odlučnošću“, kaže Halitović.

On je ovom prilikom porodici ubijenog policajca Ozrena Marana izrazio iskreno saučešće, kao i prijateljima i kolegama tragično preminulog policajca.

Ranjenom policajcu Avdi Hasanoviću, zaželio je brz oporavak.

„Zajedno s nadležnim organima, pružit ćemo svu potrebnu podršku porodicama policijskih službenika u ovim izuzetno teškim trenucima“, naveo je Halitović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije