Gradovi

Gradiška: Sedam miliona za socijalne potrebe iz gradskog budžeta

Gradiška: Sedam miliona za socijalne potrebe iz gradskog budžeta
Foto: Milan Pilipović | Gradiška: Sedam miliona za socijalne potrebe iz gradskog budžeta

GRADIŠKA – Više od sedam miliona KM, iz gradskog budžeta Gradiška, ove godine, posredstvom Centra za socijalni rad, namijenjeno je za siromašne, bolesne i nezbrinute osobe.

To je znatno više nego prethodnih godina, što je dokaz, kaže Stana Balaban, direktor Centra za socijalni rad, da lokalna zajednica uvažava potrebe ove kategorije stanovništva.

Najveći dio novca u ovoj ustanovi koriste za socijalnu i porodično-pravnu zaštitu, starateljstvo, suzbijanje maloljetničke delikvencije i porodičnog nasilja.

Dodatak za pomoć i njegu prima 1.171 osoba, pravo na novčanu mjesečnu pomoć 83 osobe  a jednokratnu pomoć 1460 korisnika.

"Imamo veoma efikasnu saradnju javnih ustanova i institucija, u čijoj nadležnosti su socijalne kategorije. Ona se ogleda u praćenu situacije, otklanjane uzroka i rješavanju problema", izjavila je Stana Balaban.

Na inicijativu Republičkog pedagoškog zavoda pokrenut je projekt "Briga o djeci-zajednička odgovornost i obaveza".

U njegovom provođenju učestvuju ministarstva prosvjete i kulture,  unutrašnjih poslova,  zdravlja i socijalne zaštite, uprave i lokalne samouprave, te osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj i Centri socijalnog rada.

Grdaiški Centar za socijalni rad ima dobru saradnju sa Gradskom upravom i udruženjima koja brinu o djeci sa smetnjama u razvoju te  Udruženjem roditelja djece sa autizmom "Duga".

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije