Gradovi

Grad Bihać kupio mašinu za čišćenje odvodnih kanala

Grad Bihać kupio mašinu za čišćenje odvodnih kanala
Foto: Ustupljena fotografija | Grad Bihać kupio mašinu za čišćenje odvodnih kanala

BIHAĆ - Sredstvima grada Bihaća kupljeno je specijalizirano vozilo za čišćenje kanala za oborinske vode i dodijeljeno jedinici za čistoću koja djeluje u okviru Civilne zaštite, a vrijednost ovog vozila iznosila je 320.000 maraka.

Prema riječima Mirsada Šehića, načelnika Civilne zaštite grada Bihaća, nabavka ovakve mašine se nametnula kao potreba posljednjih godina zbog učestalih poplava i začepljenja odvodnih kanala.

"Najefikasniji i najpovoljniji način čišćenja i održavanja kanala je upravo pomoću ovakvih radnih mašina. Zbog toga smo se u saradnji s Gradskom upravom odlučili za nabavku ovakvog vozila", istakao je Šehić.

Prema njegovim riječima, na širem prostoru Bihaća postoji više od 100 kilometara evidentiranih, i još toliko neuplanjenih oborinskih kanala koje je neophodno održavati.

"Kontinuiranim čišćenjem preveniraćemo začepljenje kanala, što je dovodilo do izlijevanja i plavljenja objekata naših sugrađana", izjavio je Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća.

On je podsjetio da gradske vlasti, u saradnji sa Agencijom za vodno područje rijeke Save, pripremaju dokumentaciju za izgradnju odbrambenog zida od poplava u naselju Pokoj, te projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju nasipa u Velhovu.

Sve ove aktivnosti se, kako je istakao, provode u cilju dugoročnih mjera za prevenciju i odbranu od poplava.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije