Gradovi

Davalaštvo krvi u Gradišci: Masovne akcije za veće zalihe

Davalaštvo krvi u Gradišci: Masovne akcije za veće zalihe
Foto: Milan Pilipović | Davalaštvo krvi u Gradišci: Masovne akcije za veće zalihe

GRADIŠKA - Apelu Zavoda za transfuziju krvi u Gradišci osim pojedinaca odazvalo se nekoliko udruženja građana i javnih ustanova. Među njima su Boračka organizacija, Fudbalski klub Kozara iz Turjaka i Aktiv žena gradskog SNSD-a. U posljednjih desetak dana krv je dalo više od 100 osoba.

"Ovo je moje šesto davanje. To je moj doprinos akciji. U FK Kozara, čiji sam član, redovno učestvujemo u humanitarnim akcijama. Ovoj su se odazvala 22 igrača i člana klupske uprave", kazao nam je Nemanja Šmitran.

Željko Savanović, predsjednik Mjesne boračke organizacije Brestovčina, krv je dao 40. put.

"Krv dajem dva puta godišnje: u februaru povodom Dana boraca i za Vidovdan. To je moj zavjet kojeg se pridržavam", rekao je Savanović.

Milovan Gagić, predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška i Predsjedništva BORS Republike Srpske, rekao je da je akcija u Gradišci organizovana za borce iz Gradiške, Srpca, Laktaša i Prnjavora.

"Nadamo se da će ovo postati tradicija i da će se u akciju uključiti i mladi ljudi, poštovaoci Vojske Republike Srpske", naveo je Gagić.

Aktiv žena SNSD-a Gradiška organizovao je prvu akciju darivanja krvi. Predsjednica ovog aktiva Renata Obradović Popović kaže da je cilj animiranje sugrađana, prvenstveno žena, da daju krv.

Marija Cvjetković, koja je 36 godina radila u Odjelu za transfuziju i isto toliko puta dala krv, naglasila je da davalaštvo afirmiše osjećaj za druge.

Doktorica Biljana Mandić iz Službe za transfuziju Gradiška smatra da je svaka akcija važna  jer se na taj način popunjavaju zalihe i obezbjeđuje dovoljno krvi za bolesne osobe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije