Gradovi

Dan borca u Trebinju: Ideja antifašizma ne smije biti zaboravljena

Dan borca u Trebinju: Ideja antifašizma ne smije biti zaboravljena
Foto: Vesna Duka | Dan borca u Trebinju: Ideja antifašizma ne smije biti zaboravljena

TREBINJE - Predstavnici trebinjskog SUBNOR-a, Gradske uprave Trebinje, Socijalističke partije, kao i potomci i poštovaoci palih boraca antifašizma, položili su cvijeće na Spomenik borcima NOR-a i žrtvama fašističkog terora u Gradskom parku u Trebinju povodom 4. jula, Dana borca iz Drugog svjetskog rata.

Jedinstvena poruka sa ovog skupa je da ideja antifašizma nikada ne smije biti zaboravljena radi mira, slobode i jednakosti.

"Trebinje ne zaboravlja ni ove, ali ni naše lokalne datume koji su značajni u našoj borbi za slobodu, za koju smo se decenijama i vijekovima unazad morali sami izboriti, držeći se univerzalnih i svevremenskih ideja antifašizma i međusobnog zajedništva", istakao je kod spomenika Rajko Ćapin, predsjednik SUBNOR-a Trebinje.

Napominjući da su naše borbe uvijek podrazumijevale težnje za pravedniji i humaniji svijet, on je kazao da se takve ideje moraju sve više promovisati.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković  naveo je da se na ovaj datum trebamo okupljati u što većem broju, kako bismo poslali poruke budućim generacijama da antifašizam nema alternativu i da se moramo truditi i njegovati mir.

"Jedino mir i međusobna sloga nam donose prosperitet i na lokalnom nivou, ali i mnogo šire, jer samo zajedničkom međusobnom slogom, ali i skladom sa cjelokupnim okruženjem, možemo napraviti mnogo više nego smo i sami toga svjesni", istakao je Bošković.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije