Gradovi

Bileća ponovo ima Muzičku školu

Bileća ponovo ima Muzičku školu
Foto: Pixabay | Bileća ponovo ima Muzičku školu

Nakon više od 30 godina Bileća ponovo ima Muzičku školu.

U područnom odjeljenju Muzičke škole Sveti Roman Melod iz Nevesinja, u Bileći će se učenici muzički obrazovati, za sada, na dva odsjeka za klavir i harmoniku.

U ovo odjeljenje upisano je 49 učenika.

Područno odjeljenje Muzičke škole u Bileći počelo je sa radom prošle sedmice, a svoj rad ozvaničili su sinoć koncertom učenika koji su položili prijemni ispit.

“To je veoma bitno za djecu da se muzički obrazuju i da probaju da sviraju te neke instrumente koje možda nisu imali mogućnost da sviraju ovih godina. Ako znamo da je Muzička škola prije 30 godina u Bileći postojala, i sada će naša omladina u Bileći moći da svira instrumente klavir i harmoniku za početak”, naveo je Bojo Milošević, direktor Muzičke škole Sveti Roman Melod, Nevesinje.

Učenicima u Bileći znanje će prenositi četiri profesora iz Bileće, Trebinja i Sarajeva.

“Ovdje imamo i neke starije đake koje nisu imali prije priliku da pohađaju Muzičku školu i oni sada u malo starijim godinama za te razrede, ali njih ćemo takođe prilagoditi ukoliko budu vrijedno radili oni će nadoknaditi to što su propustili možda u nekim prethodnim godinama kada u Bileći nije bilo Muzičke škole”, istakao je Dragan Јelačić, profesor harmonike.

Muzička škola Sveti Roman Melod u Nevesinju otvorena je 2005. godine.

Tri godine kasnije otvoreno je područno odjeljenje ove škole u Gacku.

Zajedno ih pohađa 219 učenika uz novih 49 u područnom odjeljenju u Bileći koje je smješteno je u Domu kulture Јefto Dedijer.

U okviru ovog Doma opremljeni su kabineti za izvođenje individulane nastave klavira i harmonike, kao i kabinet za grupnu nastavu solfeđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije