Gradovi

Besplatni mamografski pregledi u Nevesinju

Besplatni mamografski pregledi u Nevesinju
Foto: Vesna Duka | Besplatni mamografski pregledi u Nevesinju

NEVESINJE U Nevesinju su u toku Dani zdravlja za žene sa područja istočnohercegovačkih opština koje gravitiraju bolnici u ovom gradu, pa će, osim Nevesinjki, mamografske i druge preglede besplatno moći da obave i Ljubinjke, Gačanke i Berkovićanke.

Sve  se radi u okviru projekta koji sprovodi Udruženje "Think Pink  Zajedno smo jedno" sa partnerskim Udruženjem "Novi pogled" iz Mostara.

Predsjednica Udruženja "Novi pogled" Maja Memić kaže da je, tokom četvorodnevne akcije, koja je započela u nedjelju i trajaće do kraja ovog mjeseca, planirano da se urade 223 besplatna mamografska pregleda mobilnim mamografom, koji je lociran u krugu Bolnice Nevesinje.

Predviđene su i konsultacije sa ginekologom i besplatno mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska.

Memićeva pojašnjava da su se na pregled mogle prijaviti žene sa navršenih 40 godina života koje nisu nikad uradile mamografski pregled, ili su prošle dvije godine od zadnjeg mamografskog pregleda.

Pojasnila je da su pregledi mamografom besplatni zahvaljujući jednoj od najpoznatijih aktivnosti "Think Pinka" "Šetnji za ozdravljenje", kojoj se svake godine priključi veliki broj učesnika i svojim saosjećanjem i aktivnim učešćem u simboličnoj trci za život rade na osnaživanju zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

Кao žena koja je oboljela od raka dojke, Memićeva je istakla značaj prevencije i pozvala žene da vode brigu o svom zdravlju i da redovno idu na kontrolne preglede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije