Gradovi

Ana Lješković na čelu Predsjedništva beba

Ana Lješković na čelu Predsjedništva beba
Foto: Vesna Duka | Ana Lješković na čelu Predsjedništva beba

TREBINJE - Najmlađa trebinjska beba Ana Lješković, rođena prije samo sedam dana, koja je bila prijavljena na "Konferenciji beba" održanoj u ponedjeljak veče u Trebinju, izabrana je za predsjednika Predsjedništva beba.

U Predsjedništvo su, zajedno sa Anom, izabrane i Petra Dragićević, beba sa najviše braće i sestara, kao i najstarija beba Danica Vulić, rođena 30. juna prošle godine.   

Tetka malene Ane, Anđela Popović,  kaže da je ona ponosna tetka i da očekuje da se u samom Trebinju rađa što više djece.

Branka Anđelić Vulić, majka malene Danice, kaže da je ovo njeno treće učešće na "Konferenciji beba", jer je i sa starije dvoje djece učestvovala na ovoj manifestaciji.

"Radujem se što smo dio ovako lijepe manifestacije i što se ovdje na trgu okupilo ovoliko djece, a ko zna - možda ćemo i narednih godina učestvovati sa novom bebom", kazala je kroz osmijeh mama Branka, ne isključujući mogućnost da za nekoliko godina možda neki brat ili sestra male Danice bude ponovo član ovog Predsjedništva kao beba sa najviše braće i sestara.

Slavica Dragićević je mama Petre Dragićević, bebe sa najviše braće i sestara, odnosno tri sestre i dva brata, a sama gospođa Slavica kaže da je ona veoma ponosna majka šestoro razdraganih mališana.

"Divan je osjećaj imati šestoro djece, a moja Petra će to tek kasnije shvatiti da je još divniji osjećaj imati tri sestre i dva brata, što je jedino bogatstvo koje čovjek može da ima", kaže Slavica.

"Konferenciju beba" u Trebinju je otvorio zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, poručivši da samo sa ovolikim brojem mališana oko sebe možemo da se uvjerimo da imamo dobar život u Trebinju.

"Zato i podržavamo ovu manifestaciju, jer se njome promoviše zdrava porodica i važnost njenog očuvanja, a grad Trebinje inače pruža podršku pronatalitetnoj politici gdje god je to moguće, počev od izdvajanja sredstava za svako novorođenče, ali i za vantjelesnu oplodnju, a kasnije podrškama socijalno ugroženoj djeci, djeci iz ruralnih krajeva, stipendiranjem studenata i tako ćemo nastaviti i u budućnosti", rekao je Bošković.

Načelnica gradskog Odjeljenja za porodicu i razvoj sela Vera Milošević podsjetila je da je cilj ove manifestacije promovisanje porodičnih vrijednosti, istakavši da je porodica osnovna ćelija svakog društva.

Ona je zahvalila svima koji su učestvovali u organizaciji, kao i roditeljima i djeci koji su došli da podrže manifestaciju.

Manifestacija, koja je okupila 55 trebinjskih beba, održana je pod pokroviteljstvom grada Trebinja, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i trebinjskih lokalnih firmi koje su sponzorisale brojne nagrade dodijeljene mališanima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije